Over de Muziektent2019-07-11T07:40:34+00:00

Bestuur van Muziektent de Plantage

Bestuur van Muziektent de Plantage

Heins Sijmons Voorzitter’

info@muziekplantage.nl

Ton Spaan Secretaris / PR

pr@muziekplantage.nl

Huib van ’t Veer Penningmeester

penningmeester@muziekplantage.nl

Ton Ostermann lid algemeen Programmeur

programmeur@muziekplantage.nl

Petra Kalden lid algemeen

Vrijwilligers Stichting Muziektent Plantage Culemborg

Ed Lommert

Elisabeth Yntema

Ans van Santvoort

Judith de Braaf

Hans van Haarlem

Klaas den Haan

Rick van Unnik (collecte c.a.)

Meddy Verheul (Lid van Verdienste)

Like Versteeve (Lid van Verdienste)

Marianne Dresselhuys

Over de Muziektent

Muziektent De Plantage in Culemborg

Twaalf jaar hebben ze er aan gewerkt, aan de Muziektent in het mooie park de Plantage.
De vrijwilligers die de muziektent een bijzonder warm hart toedragen hebben zich met man en macht ingezet om de Muziektent weer in zijn oude glorie te herstellen.

De eerste jaren werd voornamelijk gewerkt aan de vergunningen, aan de bouw, aan het verzamelen van de centen om de muziektent te (her)bouwen.

Dat was vooral volhouden en blijven praten… en vooral vrienden maken. Van die periode heeft Culemborg TV een video-verslag gemaakt, een verslag in vier delen, wat u zeker eens zou moeten bekijken.

En toen, Bevrijdingsdag 2010, kon wethouder Henk Wichgers de Muziektent voor geopend verklaren en dat kunt u hier nalezen.

Maar dat was slechts het begin van het echte werk, want dat moest toen nog komen.

Programma’s maken, muziekgezelschappen uitnodigen, onderhandelen over de prijs, lief zijn voor sponsors (want het gaat allemaal zonder enige subsidie), reclame maken, vrijwilligers zoeken om stoelen te plaatsen, aan te vegen, artiesten ontvangen, de rommel van vandalisme opruimen, de geluidsinstallatie regelen, het was een oneindige stroom werk die op het team van de vrijwilligers afkwam.

Meddy Verheul en Like Versteeve hebben in die 12 jaar een stevige ploeg vrijwilligers bijelkaar gebracht en vanaf 2010 duizenden mensen een bijzonder plezierige zaterdag- of zondagmiddag bezorgd.

Met alle soorten muziek. Smartlappen, korenzang van zo’n beetje alle Culemborgse koren, jazz, dixieland, klassieke muziek, de fanfare. Kleine en grote artiesten hebben gestaan en komen te staan in Muziektent De Plantage.

Ongeveer 10x per jaar wordt een gratis toegankelijke muziekvoorstelling gegeven. Deze muziektent in de huidige stijl is nagebouwd, herbouwd naar het oorspronkelijke ontwerp. Deze stamt uit begin 1900.

Vroeger speelde daar ook de harmonie, nu speelt er dus zo’n 10x per jaar een band, een koor, de harmonie, een salsa dansgroep kortom: Er is heel veel en voor ieder wat!

Ieder jaar wordt een zorgvuldige planning gemaakt om het zo veel mogelijk bezoekers naar de zin te maken.

Er is koffie, thee of een biertje en zelfs een wijntje te koop. De bezoekers van de Muziektent De Plantage houden van de sfeer!

Ga naar de bovenkant