Zondag 15 september – Havenkoor Deining uit Culemborg – 14:00 uur

Havenkoor Deining sluit het seizoen af

Zondag de 15e september bereidt Muziektent de Plantage in Culemborg zich voor op een bijzonder muzikaal evenement dat het seizoen van 2024 afsluit. Havenkoor Deining, een koor dat bekendstaat om zijn rijke vertolkingen van zeemansliederen, zal het podium betreden om het publiek mee te nemen op een reis over de wereldzeeën door middel van muziek.

Groot repertoir

Met een repertoire dat varieert van klassieke shanties zoals -het kleine café aan de haven, een reisje langs de Rijn, als de klok van Arnemuiden, C’est la vie, round the babyfoon Mexico, het dondert en het blixemt, achter de groene heuvels, belooft Havenkoor Deining een middag vol nostalgie, avontuur en gemeenschapszin. Liederen zoals “Mijn Vlakke Land” en “De Zuiderzeeballade” zullen niet ontbreken, waarbij elk nummer een eigen verhaal vertelt over het leven op zee, de liefde voor verre landen, en de heimwee die elke zeeman kent.

Een eeuwenoude traditie

Dit optreden is niet alleen een kans om te genieten van de harmonieuze klanken van Havenkoor Deining, maar ook om deel te nemen aan de eeuwenoude traditie van het zingen van zeemansliederen. Deze liederen, die ooit dienden om het harde werk aan boord van zeilschepen te verlichten, zijn vandaag de dag een levendige herinnering aan ons maritieme erfgoed.

Naast de muzikale vertolkingen van het koor, kunnen bezoekers zich ook verheugen op een gezellige middag in de sfeervolle setting van Muziektent de Plantage. Het is de perfecte locatie om het einde van het muziekseizoen te vieren, omringd door de schoonheid van de natuur en in goed gezelschap.

Afsluiting van het muzikale jaar

Het optreden van Havenkoor Deining markeert het laatste concert van de Muziektent voor 2024, en belooft een onvergetelijke afsluiting te worden van een jaar vol muzikale hoogtepunten. Het is een uitnodiging aan iedereen in Culemborg en omstreken om samen te komen, de verhalen van de zee te beluisteren, en te genieten van de unieke sfeer die alleen een havenkoor kan creëren.

Mis deze bijzondere gelegenheid niet om het einde van de zomer te vieren met Havenkoor Deining. Laat je meeslepen door hun betoverende melodieën en maak deel uit van een middag die de kracht van gemeenschap en gedeelde muzikale passie viert.