Zondag 18 augustus – De Thompson Bridge Band een Swingende bigband – 14:00 uur

De Thompson Bridge Band

De Thompson Bridge Bigband, een bruisende formatie uit de regio Grave, is niet alleen een muzikaal ensemble, maar ook een levend eerbetoon aan de geschiedenis. Opgericht op 14 juni 2006, ontleent de band haar naam aan een belangrijk historisch monument: de brug over de Maas bij Grave, vernoemd naar Luitenant John Thompson, een Amerikaanse held uit de Tweede Wereldoorlog. Thompson speelde een cruciale rol in de bevrijding van Nederland door als commandant van een peloton van de 82e Amerikaanse Airborne Divisie, de brug te veroveren tijdens de Market Garden operatie. Dit maakte hem tot een symbool van verbinding, een thema dat de band in haar muziek voortzet.

Passie voor muziek

Met hun uitgebreide repertoire dat genres omvat van swingende bigbandnummers tot moderne arrangementen, staat de Thompson Bridge Bigband garant voor een muzikale ervaring die zowel vermaakt als verbindt. De band is een samenstelling van getalenteerde muzikanten die, gedreven door passie en de liefde voor muziek, het publiek meenemen op een reis door verschillende muzikale landschappen.

Voetjes van de vloer

Op 18 augustus om 14.00 uur krijgt Culemborg een unieke kans om deze bijzondere band live te ervaren in de Muziektent de Plantage. Dit optreden belooft niet alleen een middag vol heerlijke muziek, maar ook een moment van samenkomen en herinneren, geïnspireerd door de heroïsche daden van Luitenant John Thompson en de brug die zowel fysiek als symbolisch, de verbinding vormt tussen mensen. Bereid je voor op een concert dat het hart raakt, de voeten doet bewegen en bovenal, een diepe indruk achterlaat door de kracht van muziek die verbindt​