Zaterdag 27 april 2024 – Cliff and his Lone Stars. Rock and Roll op z’n best! – 14:00 uur

Cliff and his Lone Stars: Een ode aan live muziek en onvergetelijke avonden

In de wereld van live muziek is er een band die een bijzondere plaats inneemt in de harten van fans overal: Cliff and his Lone Stars. Deze band, met zijn unieke mix van genres en passie voor het podium, vertegenwoordigt de essentie van wat live muziek zo magisch maakt.

Cliff and his Lone Stars hebben een boeiende reis achter de rug, verdeeld in vier periodes die samen hun muzikale reis schetsen. Van hun bescheiden begin als een gelegenheidsband tot de solide formatie die ze nu zijn, heeft elke periode zijn eigen verhaal en zijn eigen muzikale hoogtepunten.

Hoe het begon

Het begon allemaal met de samenwerking tussen Cliff en Guus, die eerder samenwerkten in de band Paper Hearts. Geïnspireerd door Dale Watson and his Lone Stars, creëerden ze een band die bekend zou staan om hun energieke optredens en authentieke sound. Na enige tijd ging Paper Hearts uit elkaar, maar Cliff werd overtuigd om door te gaan met Texas Lone Stars, nu met nieuwe leden en een vernieuwde energie.

Echter, zoals dat gaat in de muziekwereld, onderging de band veranderingen. Marcel, die een cruciale rol speelde in de vorming van de band, vertrok en werd vervangen. Het tragische overlijden van Rob Korthout, de eerste pianist van de band, was een harde klap, maar de muziek ging door.

In een beslissende wending koos Cliff ervoor om de bandnaam te veranderen naar Cliff and his Lone Stars en koos hij voor een model waarbij bandleden op freelancebasis werden gecontracteerd. Dit markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor de band, met Guus die zijn rentree maakte en Michiel die zich als een waardige opvolger van Rob aansloot. Met bijna de originele bezetting treden ze nog steeds op, getuige van hun veerkracht en liefde voor muziek.

Live optredens van Cliff and his Lone Stars zijn een belevenis op zich. Hun muziek, die diepe wortels heeft in rock’n’roll, country en andere Amerikaanse muziektradities, brengt een energie en authenticiteit die zeldzaam is in het huidige muzieklandschap. Elke show is een herinnering aan de kracht van live muziek en de onvergetelijke momenten die het kan creëren.

Kom samen genieten

Voor fans van live muziek belichaamt Cliff and his Lone Stars de essentie van wat het betekent om samen te komen en te genieten van pure, ongefilterde muzikale talent. Hun verhaal is niet alleen een testament van hun muzikale reis, maar ook een uitnodiging om deel te nemen aan de magie die elke keer weer op het podium tot leven komt.

Dit is je kans om Cliff and his Lone Stars live te zien, grijp die dan nu met beide handen aan. Het is niet alleen een kans om getuige te zijn van geweldige muziek, maar ook om deel uit te maken van een gemeenschap die de liefde voor live optredens deelt. In een tijd waarin muziek steeds vaker digitaal wordt ervaren, herinneren Cliff and his Lone Stars ons eraan dat er niets gaat boven de energie en verbinding van een live show​​.