pimientoGepeperde Latijns-Amerikaanse ritmes, overgoten met een pittig sausje? Dat is salsaband Pimiento!
Deze vrolijke, veelkoppige salsaband uit Utrecht speelt stevige salsa, feestelijke merengue en zwoele bolero‚Äôs. Op het repertoire staan nummers van salsa grootheden als Celia Cruz, Gloria Estefan,Ruben Blades, Ray Baretto, Juan Luis Guerra en Marc Anthony. Geniet van de zomerse salsa klanken van Pimiento. Stilzitten is onmogelijk! Meer weten?   Kijk op hun website of op Facebook

Deze middag is mogelijk gemaakt door het Buurtpanel.

Fotoverslag

Als openingsvoorstelling zoeken wij altijd een spectaculair stuk muziek, iets waar je de blits mee maakt, iets wat enige aanloop veroorzaakt. En met een bijdrage van het buurtpanel is dat gelukt met Salsaband Pimiento, want zondag waren er ruim 200 toehoorders aanwezig.

Het mooie was natuurlijk dat alle positieve dingen zomaar samenvielen. Prachtig weer, niet te heet en niet te koud, een zonnetje want dat hoort bij salsa, superenthousiaste musici die niet twee uur maar zelfs twee en een half uur speelden dat de stukken er vanaf vlogen. Het enthousiasme en de levenslust spetterde door de Plantage.

Eerst dachten wij dat ze met 10 musici zouden komen, zo staan ze op de foto's op hun website. Maar het was veel erger. De hele dansclub was meegekomen en die vulde de ruimte tussen de Muziektent en de eerst rij stoelen met soepel dansende mensen, heel aanstekelijk. Zo stroomde de muziek moeiteloos het park in. Nou ja, de superlatieven schieten tekort, bekjk de foto's hieronder, dan ziet u het zelf.