Het programma van 2018 in een overzicht. De data staan vast, kunt u zo in uw agenda zetten. Als u op de gekleurde tekst klikt ziet u meer informatie over die bepaalde voorstelling.

AFGELAST wegens de regen.

Ja, twee grote koren zouden de hele middag zingen, maar het Waardenburgs Visserskoor heeft afgezegd. Jammer, geen woonboot aan het einde, geen zalm en steur uit de Waal. Maarrr, niet getreurd, wij hebben andere vissers gevonden en als u meer van parels houdt dan van zalm of steur dan is dit precies wat u nodig heeft. Wij hebben voor u de Zaanse Parelvissers.

Havenkoor Deining

DeiningOns bekende Culemborgse havenkoor gaat weer met heel veel plezier een optreden verzorgen. Havenkoor Deining is een gemengd koor met instrumentale ondersteuning. Het koor zingt Nederlandstalige muziek over woeste wateren, de romantiek van het varen, Shanty’s, Smartlappen en eigentijdse muziek.
(Meer over havenkoor Deining.nl)

De Zaanse Parelvissers

banner2016De parels worden bezongen door 10 ervaren zeerotten begeleid door een dirigent met een reuzenaccordeon. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige zeemansliederen en uit bestaande Shanty’s. Ze brachten al muzikale  paarlen naar Culemborg op 14 en 15 juli dit jaar en hebben toen al ervaring opgedaan met havenkoor Deining. Toch kan Deining nog wat leren van de paarlen die deze ouwe rotten ten gehore brengen. . (Zaanse Parelvissers)
Deining

Tijdens al deze liedkunst presenteert drankenspecialist Van Rooij u een paar heerlijke wijnen. Maak daar gebruik van, het zingt wat makkelijker.

pimientoGepeperde Latijns-Amerikaanse ritmes, overgoten met een pittig sausje? Dat is salsaband Pimiento!
Deze vrolijke, veelkoppige salsaband uit Utrecht speelt stevige salsa, feestelijke merengue en zwoele bolero’s. Op het repertoire staan nummers van salsa grootheden als Celia Cruz, Gloria Estefan,Ruben Blades, Ray Baretto, Juan Luis Guerra en Marc Anthony.

Een feest voor de kinderen en dus ook een groot feest voor broertjes, zusjes, pappa en mamma, opa's en oma's en iedereen die met kinderen te maken heeft. Iedereen dus. Groot en klein en jong en oud door elkaar, lekker rommelig maar met een enorm applaus.

Jeugdcircus Pippin

tekstJeugdcircus Pippin is een circustheatergroep uit Geldermalsen. De groep biedt een vorm van circus aan, gecombineerd met theatrale aspecten. Zo ontstaat een veelzijdige activiteit waar jongeren presentatietechnieken leren en ervaring opdoen met diverse vormen van circusvaardigheden.

Culemborgs kinderkoor Kiko

tekstKinderkoor Kiko Culemborg is al lang een begrip in Culemborg en heeft als doel kinderen op een leuke manier met elkaar te laten zingen. Het huidige koor bestaat uit 13 kinderen. Ze zingen met veel plezier een ruim en eigentijds repertoire. Het koor staat onder leiding van Maaike Steenberg.
 

tekstEen optreden van Mark is naast een muzikale traktatie ook een belevenis. Mark is ook een haast jaarlijks terugkerend fenomeen in onze Muziektent, gegarandeerd succes. Bruisend van energie geeft deze entertainer het publiek waar het recht op heeft. Mark maakt er altijd een feestje van onder ander met prachtige nummers van André Hazes en geweldige meezingers.
(www.markvanveen.com)

tekstAanvulling:

Het Jazzkwartet H3 en de Hilster wordt speciaal deze zondag verterkt door twee  muzikanten: Gearge Pancras en Joop Lengkeek. George speelt trompet en Joop (bariton) saxofoon.

H3 en De Hilster is een ‘klassiek’ jazzkwartet dat de muziek van Wayne Shorter, Thelonious Monk, John Coltrane, Sam Rivers en andere grootheden uit de jazzgeschiedenis laat horen. Jazz uit de tijd van de jazz.

tekst

De Boemeltjes is een orkest waarin mensen met en zonder een verstandelijke beperking die met heel veel plezier samen muziek maken onder leiding van dirigent Manon Vermeer. Het orkest bestaat uit ongeveer 45 leden en de leden komen uit Culemborg, Zaltbommel, Tiel en Geldermalsen. De Boemeltjes is een samenwerkingsproject van Zinder en Stichting ZO.
( www.stichtingZO,nl }

tekstTot onze spijt hebben De Saxofonisten voor vandaag afgehaakt. De Boemeltjes spelen de hele middag voor u, zoals ze dat vroeger ook deden.

tekstZe waren er in seizoen 2014 en in seizoen 2015 in De Muziektent, beide keren met een hoop publiek. En ze zijn er gelukkig weer in dit seizoen 2018: Trash, maar nu met Sylvia Assies als zangeres. Ze spelen popmuziek uit de sixties en seventies, blues, top 40 nummers.