tekstTwaalf jaar hebben ze er aan gewerkt, aan die Muziektent. Eerst een paar jaar aan de vergunningen, aan de bouw, aan de centen om hem te bouwen. Dat was vooral volhouden en blijven praten, vrienden maken. Van die periode heeft Culemborg TV een video-verslag gemaakt, kunt u hier nog eens zien in 4 delen. En toen, Bevrijdingsdag 2010, kon wethouder Henk Wichgers de Muziektent voor geopend verklaren en dat kunt u hier nalezen.

Maar dat was slechts het begin van het echte werk.

Verantwoordelijk voor de terugkeer van de muziektent is de Stichting Muziek Plantage. De herbouw maakte deel uit van een grootscheepse renovatie van de Plantage tussen 2005 en 2010 waarbij onder meer een prachtig nieuw hekwerk werd geplaatst. Culemborgse muziekverenigingen reageerden enthousiast op de vraag of zij behoefte hadden aan herbouw van de muziektent. De stichting nam het op zich om de benodigde € 100.000 bijeen te brengen.

 

 De namen van de bouwers

Culemborg TV heeft een uitgebreid videoverslag gemaakt van de bouw en de opening van de nieuwe Muziektent. Het zijn 4 delen geworden, zie hieronder.